Kati Bergman on helsinkiläinen pianisti ja muusikko, jonka monet muistavat erilaisista tv-ohjelmista jo 70-luvulta alkaen. Nuorten sarja Lehtori Musa, Tapiolan kuoro sekä jazzlauluyhtye OPUS 5 veivät esiintymismatkoille estradilta ja maasta toiseen, samalla kun pianonsoiton opinnot etenivät Sibelius-Akatemiassa.

Pianodiplomin jälkeen vierähti parikymmentä vuotta pianonsoiton tuntiopettajana Espoon musiikkiopistossa, vaikka musiikinopiskelut olivatkin aikoinaan tyssätä jo alkuunsa potkuihin musiikkileikkikoulusta. Onneksi pikkuserkun luota löytyi urkuharmooni ja riittävästi avuliaita polkijoita joiden sylissä istua, kun 6-vuotias Kati tapaili ensimmäisiä Keinulaulun säveliä Aaronin Pianokoulun sivuilta.

Opetustyön ohella Kati oli vuosien varrella mukana monissa suosituissa television musiikkiohjelmissa - mm. Kapellimestarin vieraat ja Lauantai-illan huumaa yhdessä Olli Ahvenlahden kanssa, sekä DoReMimmit Sari Kaasisen ja Mari Postin kanssa. Eurovision laulukilpailuissa oli tehtäviä useasti – milloin juontajana, milloin laulajana tai kommentaattorina. Näyttelijäkokemusta kertyi TV 1:n kulttisarjoista Mutapainin ystävät ja Eskimoiden elämää.

Yhdessä sellisti Ulla Hammarbergin ja viulisti Ninni Poijärven kanssa Kati soittaa VinoTrio -kamariyhtyeessä. Lisäksi Kati ja Ulla laulavat ja soittavat myös klassista salonkimusiikkia Ulrika & Eleonoora –kamariduona. He molemmat laulavat ja soittavat myös kuuden naisen muodostamassa lastenlauluyhtyeessä Reippaat äidit, jonka ohjelmisto on pääosin Katin sovittamaa.

Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluvat mm. uimahypyt, koruompelu, kierrätyskorujen askartelu, J.R.R.Tolkien, tähtitiede ja Uusi-Seelanti.